Mascot werkkleding voor duurzame veiligheid

Werkkleding moet niet zomaar passend zijn maar vooral veilig en duurzaam. Mascot werkkleding kent geen geheimen op het gebied van veilige textielsoorten die geschikt zijn voor werkkleding. En hoe duurzamer dit kan des te meer haalt Mascot uit haar materialen en milieuvriendelijkheid.

Werkbroek

De hoge eisen die Mascot stelt aan de werkbroek zorgen voor een sterke weerstand bij de vele omstandigheden en invloeden zoals het werk, werksituaties en de lichaamshoudingen. Maar tegelijk moet de broek ook weer passen en comfortabel zijn. Tevens zijn de modellen aan broeken af te stemmen qua textielsoort op basis van het type werk en de weersomstandigheden.

Werkjas

Voor de juiste bescherming maak Mascot gebruik van een combinatie van diverse textielsoorten om zodoende de beste combinatie in bescherming en weerstand te geven. Werkjassen van Mascot kennen daardoor een hoge mate van slijtvastheid en functionaliteit. Werkjassen van Mascot worden ook hierop getest in hun eigen testcentrum om zodoende de beste waarborg te garanderen.

Werkschoenen

Risico’s op de werkvloer zijn veelal aanwezig en daarom zijn de werkschoenen van Mascot bestand tegen extreme omstandigheden bij risico’s en ongevallen op de werkvloer. Ze zijn vooral gemaakt van de nieuwste innovatieve materialen en zijn voorzien anti-perforatie zolen en versterkte tenen.

Werkschoenen van Mascot zijn ISO gecertificeerd met een speciale ISO 20345 certificering voor werkschoenen. Hiermee garandeert Mascot dat er aan zeer hoge eisen wordt voldaan en de werkschoenen daarmee gegarandeerd de beste zijn.

Geteste werkkleding

Mascot kent een strikt controlebeleid in het maken van veilige werkkleding en test daarmee tijdens het hele ontwikkelproces elk facet van de gemaakte werkkleding. Vooraf worden de grondstoffen getest, het materiaal wordt gekeurd op basis van diverse beproevingen in een laboratoriumtest en wordt het uiteindelijk ontwerp getest in de praktijk alvorens deze op de markt komt.