sloffen

Welke sloffen zijn het beste?

Tijdens de koude wintermaanden is het fijn om even lekker sloffen aan te doen om te voorkomen dat je koude voeten krijgt. Enige nadeel van sloffen is dat je elkaar wel weer een nieuwe moet gaan kopen omdat ze best snel slijten of kapot gaan. Dit komt vaak doordat de sloffen zijn gemaakt van goedkope stoffen. Zeker als je met je sloffen af en toe even naar buiten loopt om je vuilnis weg te gooien slijt het erg snel. Sloffen zijn er namelijk niet voor gemaakt om naar buiten te gaan (al helemaal niet als het een beetje nat is). Wij hebben een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet waarmee de levensduur kan vergroten van je sloffen.

Past het bij de vloerbedekking

Het kan verschillen hoe snel je sloffen slijt bij een bepaalde vloerbedekking. Als je bijvoorbeeld tapijt hebt is dit een ruwe ondergrond waar pantoffels met een zachte onderkant (katoenen zooltjes). Een tapijt is daarnaast ook een stuk warmer dan een laminaat. Wanneer je tegels heb in je woonkamer dan heb je vaak te maken met een veel koudere vloer. Dan is het handig om een slof te kiezen die juist extra dik is aan de onderkant. Heb je laminaat of tegels dan zijn de vloeren ook glad. Dan is het handig om ook zooltjes te kiezen die een beetje grip kunnen geven. Zeker als je kinderen hebt die graag rond rennen in huis de kans om ongelukken vrij groot kan zijn. Een goede slof kan dus het beste een leren onderkant hebben of je hebt ook sloffen met rubberen nopjes.

Kies niet alleen voor uiterlijk

Sloffen zien er vaak een beetje oubollig uit. Maar laat je daar niet teveel door afleiden. Kijk goed naar de stof waarmee het gemaakt is. Die bepaald vaak het kwaliteit. Vooral de zool heeft een belangrijke functie zoals je hebt kunnen lezen in de vorige alinea.