Wordt werkkleding belangrijker?

Vinden we beroepskleding belangrijker anno 2017 in plaats van 10 jaar geleden? De meeste mensen vinden van wel. De meeste werknemers zijn meer en langer gaan werken en daar hoort ook betere kledij bij. Zo vinden we het belangrijk dat we er enigszins modieus bij lopen en aan de andere kant hechten we ook veel waarde aan het lekker zitten. Maar zeer zeker ook niet onbelangrijk is het veilig zijn met je werkkleding.

Er komen steeds meer bedrijven die zich inzetten voor de consument en zijn producent en leverancier van vele middelen die arbeidsveiligheid vergroten. Zij hebben filialen in bijvoorbeeld Duitsland, Engeland en Nederland. Je hebt dus als werkgever steeds meer keus om voor je werknemers goede, veilige en lekker zittende werkkledij aan te schaffen. De bedrijven leveren goedkope overalls, werkkleding en veiligheidsschoenen van hoge kwaliteit om de gezondheid van de arbeider te beschermen.

Engelbert Strauss is bijvoorbeeld een Duits bedrijf dat beschermende werkkleding ontwikkelt en produceert voor handarbeid, industrie en dienstverlening. Het hoofdfiliaal van het familiebedrijf dat in 1948 is opgericht ligt in Hessen, Duitsland.
En zo zijn er steeds meer van dit soort bedrijven die zich sterk maken voor de werknemer. Bij de meeste bedrijven is vertrouwen en loyaliteit belangrijk, het rechtstreekse en persoonlijke contact staat centraal.
De vele bedrijven op het internet specialiseren zich in allerlei bedrijfsbenodigdheden zoals (veiligheids)schoenen, beroepskleding, gereedschap, werkplaats- en kantoorinrichting en kantoorartikelen. Arbeidsveiligheid bereiken is een belangrijk doel van dit soort bedrijven, hun producten zijn dan ook van hoge kwaliteit. Door deze producten te gebruiken kan er op hoge kwaliteit worden geproduceerd terwijl de veiligheid tijdens de werkzaamheden wordt behouden.
Zij maken werkkleding in de vorm van o.a. jeans, jacks (waaronder veiligheids-softshell-jacks) en overalls. Ook levert het bedrijf thermokleding. Het assortiment werkschoenen bestaat vooral uit veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen. Deze laarzen zijn duurzaam en hebben veel grip. Ook leveren ze thermolaarzen voor in koude perioden.
Om arbeidsveiligheid te bereiken leveren ze ook handschoenen. Hun assortiment bestaat o.a. uit gebreide latexhandschoenen, winterhandschoenen, montage handschoenen en wegwerphandschoenen. De handschoenen zijn ontworpen om extra grip en comfort te leveren. De bedrijven hebben ook een aanbod van o.a kniebeschermers, gehoorbeschermers en lashelmen.

Voel jij je nog niet op je gemak met je kledij? Of heb je twijfels of het wel veilig is wat je draagt. Ook als je al tien jaar hetzelfde pakje aan hebt is het verstandig om eens aan de bel te trekken en eens om je heen gaan kijken wat er mogelijk is. Aan de kosten en de hoeveelheid bedrijven zal het in ieder geval niet liggen.